14/3/12

Ελένη Παναρίτη: Προδοσία με πρόθεση - αποκαλυπτικό βίντεο

Σ' αυτό το σπάνιο βίντεο, η βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ Ελένη Παναρίτη ωρύεται κατά του μνημονίου αποκαλύπτοντας το μέγεθος της προδοσίας την οποία αμέσως μετά υπερψήφισε με ένα μεγαλειώδες ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. Η κυρία Παναρίτη δεν είναι καθόλου τυχαία και τα λόγια της έχουν βαρύτητα, αν αναλογιστούμε ποιά είναι: άκρως νεοσυντηρητική, εξειδικεύεται στις αποκρατικοποιήσεις.
Το όνομά της έπαιξε για λίγο, όταν ο Παπαδήμος αρνήθηκε αρχικά την πρόταση να αναλάβει τηνπρωθυπουργία. Τα πιο ενδιαφέρονται στοιχεία της δουλειάς της είναι η συνεργασία της μέσω της γνωστής νεοφιλελεύθερης Παγκόσμιας Τράπεζας, με το καθεστώς Φουτζιμόρι στο Περού, αφού πρώτα εργάστηκε στη δεκαετία του ’80 με τα καθεστώτα των Φιλιππίνων, της Βραζιλίας και της Βενεζουέλας.

Το 1991 εγκαταστάθηκε στο Περού. Το 1992 ο Φουτζιμόρι έκανε πραξικόπημα για να παραμείνει στην εξουσία. Εγκατάλειψε το 2000 το Περού και καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης για μαζικές δολοφονίες, κατάχρηση εξουσίας, υπεξαίρεση χρήματος και διαφθορά. Την ίδια εποχή η κ. Παναρίτη εργαζόταν για «τη μεταρρύθμιση της αγοράς ακινήτων και τις στρατηγικές της ιδιωτικοποίησης». Μερικοί από τους τίτλους των βιβλίων της είναι ενδεικτικοί: «Το φαινόμενο του Φουτζιμόρι: Κυβερνητική μεταρρύθμιση μέσω της άμεσης δημοκρατίας» (1955).
«Τίτλοι ιδιοκτησίας: Το θαύμα του Περού» (1999). «Στρατηγικές ιδιωτικοποίησης» με παράδειγμα, επίσης, το Περού. Για την προσφορά της έτυχε μεγάλης αναγνώρισης και παρασήμων απ’ όλα τα στελέχη της κυβέρνησης Φουτζιμόρι.
Δεν γνωρίζουμε πόσο συνέβαλε στο οικονομικό θαύμα του Περού, όπως γράφει η ίδια, πάντως το θαύμα, που χειροκροτήθηκε θερμότατα από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και όλους τους στυλοβάτες του συστήματος (Παγκόσμια Τράπεζα, ΔΝΤ κ.τ.λ.), αποδείχθηκε τεράστιο σκάνδαλο που οδήγησε στην εξαθλίωση των εργαζομένων του Περού και τον οικονομικό στραγγαλισμό της χώρας, που περίφημου «Fujishock».
Ολα αυτά εξηγούν το γιατί η κ. Παναρίτη, ίσως ήταν από  τους λίγους βουλευτές που όταν έλεγε ναί σε όλα, ήξερε ακριβώς ότι διέπραττε το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας, ψηφίζοντας την καταστροφή της χώρας της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates