3/7/13

Συστήθηκε Ομάδα Παραγωγών Φραγκόσυκου Κρήτης

Συνάντηση στην Περιφέρεια για τις εναλλακτικές καλλιέργειες
Η σύσταση ομάδας παραγωγών εναλλακτικών καλλιεργειών σε επίπεδο Κρήτης, και συγκεκριμένα φραγκόσυκου και αλόης στην Βιάννο, απασχόλησε την σημερινή συνάντηση που είχε η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου με τον πρόεδρο της ομάδας παραγωγών της Βιάννου « Μινωική Γή » Νίκο Θεοδοσάκη, και την συμμετοχή του δημάρχου Βιάννου Παύλου Μπαριτάκη.
Όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης θεανώ Βρέντζου στην συνάντηση εξετάστηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν για την ενίσχυση και στήριξη των εναλλακτικών καλλιεργειών στο νησί, όπως είναι η καλλιέργεια του φραγκόσυκου και της αλόης, που τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη έχουν ιδιαίτερη αναγνώριση.
Επιπρόσθετα στην σύσκεψη εξετάστηκαν οι προοπτικές που υπάρχουν για παραγωγή ζωοτροφών υψηλής ποιότητας μέσα από την επεξεργασία και των φύλλων της φραγκοσυκιάς.
Τονίστηκε μάλιστα ότι με την διάδοση και ανάπτυξη των εναλλακτικών καλλιεργειών προσφέρεται υπεραξία στον καλλιεργητή ενώ ενισχύεται επιπρόσθετα το εισόδημα του.
Η Περιφέρεια Κρήτης -όπως είπε η κ. Βρέντζου- είναι αρωγός σε όλες αυτές τις προσπάθειες, στηρίζοντας ευρύτερα την δημιουργία νέων ομάδων παραγωγών. Επιπλέον μέσα από τον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας ενδυναμώνεται η εξωστρέφεια για την παραγωγή εναλλακτικών ποιοτικών πιστοποιημένων καλλιεργειών και προϊόντων, που θα δημιουργήσουν παράλληλα νέες θέσεις εργασίας και θα ενισχύσουν το εισόδημα των αγροτών.
Ο πρόεδρος της ομάδας παραγωγών Βιάννου « Μινωική Γή » Νίκος Θεοδοσάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του από το αποτέλεσμα της συνάντησης, και το ενδιαφέρον που δείχνει η Περιφέρεια Κρήτης για την στήριξη των ομάδων παραγωγών εναλλακτικών καλλιεργειών στο νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates