18/7/13

Απο οργισμένες Μαινάδες κινδύνευσε ο Σόιμπλε (βίντεο) - Η κοινωνική έκρηξη, είναι τώρα!

Η κοινωνική έκρηξη είναι εδώ, είναι ΤΩΡΑ! Μην περιμένετε να δείτε τα εκατομμύρια των εξεγερμένων στους δρόμους. Σαν τις μαινάδες πήγαν να τον ξεσκίσουν το Σόιμπλε κάτι γυναίκες που ξέφυγαν από τα χουντικά μέτρα ασφαλείας.Η οργή των Ελλήνων ξεχειλίζει παντού, σε όλες τις πόλεις, σε όλες τις εκδηλώσεις, γιατί δεν έχει μείνει κανένας αλώβητος πια από τα μνημόνια. Καθημερινά βλέπουμε προπηλακισμούς πολιτικών, ο Βενιζέλος κηρύχθηκε ανεπιθύμητος στην Κρήτη, ο Αδωνις ανεπιθύμητος στο Αττικό Νοσοκομείο, ο Πάγκαλος δεν μπορεί πια να κυκλοφορήσει πουθενά κι όλα δείχνουν ότι δε θα γλυτώσουμε τη βία. Οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν πια να ζουν ανάμεσά μας.



Δεν είναι ο απολιτικ ρομαντισμός του 2011, των αγανακτισμένων που τάφτιαχναν κάνοντας ψυχανάλυση στις πλατείες. Εδώ μιλάμε για κοινωνική έκρηξη, για κοινωνική σύγκρουση: ο λαός έχει καταλάβει ποιοί τον κοροϊδεύουν και στρέφεται εναντίον τους, όχι πια για να γιουχάρει. Ο όχλος θέλει αίμα. Ακόμα χειρότερα όμως, τούτη τη φορά δεν είναι μόνο η θρασύτατη εικόνα των πολιτικών για να εξαγριώσει τα πλήθη, αλλά και η παρουσία των οπαδών τους που εμφανίζονται χειροκροτητές των πολιτικών που σκοτώνουν τους συμπολίτες τους.
Δε θέλω να τρομάξω κανέναν, όχι περισσότερο απ' όσο τρομαγμένος είμ' εγώ.
Οι νεοέλληνες, δεν είμαστε φτιαγμένοι για τέτοια. Είμαστε πολύ βολεψάκηδες για εξεγέρσεις.
Είμαστε πολύ ασυνείδητοι έναντι του κοινού καλού. Ενας ένας πειραζόμαστε από τα διάφορα μέτρα, ένας ένας παίρνουμε το δρόμο της οργής κι όλοι κάπου συναντιόμαστε, πολλές φορές όμως η ατομική μας αλήθεια μας καίει κι είμαστε έτοιμοι να φαγωθούμε με το συνάνθρωπο.
Ενας φίλος θέλει διακαώς να απολυθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Κι ας είναι οι μόνοι πελάτες του, με σίγουρο μισθό.
Ενας άλλος ταχει βάλει με τον υδραυλικό που δεν έκοβε απόδειξη.
Ενας τρίτος, έχει πειστεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι μετανάστες φταίνε για όλα, πως τον ψεκάζουν εξωγήινοι ή πως ο Σαμαράς είναι απλά ένας κομμουνιστής που θέλει να του πάρει το σπίτι.
Εχουμε γίνει μια κοινωνία διαφθοράς και βλακείας, ανήθικοι ως το κόκκαλο, γι αυτό και ο διχασμός βρίσκει πρόσφορο έδαφος στις καρδιές μας.
Πώς θα γλυτώσουμε;
Για την κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι αργά πάντως, δεν νομίζω να μπορεί πια να λειτουργήσει εκτονώνοντας το διχασμό με εκλογές όπως ελπίζει η ηγεσία του Συριζα ή με τεχνάσματα κοινοβουλευτικά όπως προσπαθεί ο Καμένος.
Τί θα γίνει, κανείς μας δεν είναι σε θέση να πει. Ούτε ο πολύπειρος δημοσιογράφος που ταχει δει όλα, ούτε ο "σοφός" ακαδημαϊκός που έχει χρόνο για αναλύσεις. Ούτε ο πολιτικός, που είναι, το χειρότερο κομμάτι αυτού του διεφθαρμένου κόσμου, το πιο άχρηστο. Το μόνο που πρέπει να απολυθεί, γιατί πολιτική δεν είναι τίποτα άλλο παρά η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού για τη βελτίωση της ζωής του συνόλου.
"Να προστατέψω τα παιδιά μου. Να ζήσω τώρα, να γλιτώσω ό,τι μπορώ για να επιβιώσουμε".
Αυτό μας έμεινε να λέμε.
Κι ίσως, αν υπάρχουν κατακλυσμοί όπως την εποχή του Νωε και του Δευκαλίωνα, αυτή είναι η πιο κατάλληλη ώρα για να εξαπολυθούν απάνω μας.

Γιώργος Γυπάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates