4/7/14

Επιβεβαιωθήκαμε: Η μόνη διαχείριση που μπορεί να γίνει τώρα στο Δήμο είναι η "αντιμνημονιακή"

Το τελευταίο διάστημα, μαθαίνουμε ότι ο νεοεκλεγής Δήμαρχος που για λόγους επικοινωνιακούς μόνο δήλωνε "αντιμνημονιακός" αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τις συνέπειες του ελλείματος που του άφησε ο απερχόμενος, ο οποίος κυριολεκτικά κατέστρεψε το Δήμο.
Στην ανάληψη των καθηκόντων του το φθινόπωρο ο Τάσος, θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε αυξήσεις τελών και μειώσεις δαπανών ή σε λογιστικές τακτοποιήσεις που δεν του ταιριάζουν, ενώ είναι μαθηματικά βέβαιο ότι σημαντικές υπηρεσίες του Δήμου πάνε για ιδιωτικοποίηση, όπως το γηροκομείο (που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας) και η ΔΕΔΙΣΑ της οποίας οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται πια. Πέρα απ' αυτά, θα αντιμετωπίσει θέματα-βουνά όπως η ιδιωτικοποίηση των παραλιών.
Στις 29/4 έγραφα ότι "αν θέλει μια δημοτικήαρχή να υπερασπιστεί τα συμφέροντα τωνδημοτών της και το καλό του Δήμου δενέχει άλλη επιλογή από το να ακολουθήσειαντιμνημονιακή πολιτική."  Επίσης στις 24/4 προέβλεπα ότι εντός του 2ου χρόνου, θα αρχίσουμε να συζητάμε ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΥΑΧ - ΔΕΔΙΣΑ ενώ έχουν προηγηθεί απολύσεις (και μάλλον έκανα λάθος το χρόνο - αυτό θα γίνει νωρίτερα).
 Εκτός από την πολιτική επιβεβαίωση του ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν άμεση σχέση με τις μνημονιακές πολιτικές, προκύπτει το πρακτικό ερώτημα τί μπορεί να κάνει μία δημοτική αρχή για να αντισταθεί στις παραπάνω καταστροφικές για τα Χανιά μας συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής του Σκουλάκη. 
Σ' αυτό το ερώτημα δεν μπορείς να απαντήσεις αν είσαι γιαλαντζί αντιμνημονιακός.
Δεν μπορείς να απαντήσεις ότι "θέλω αλλά δε με αφήνει το Οικονομικό Παρατηρητήριο" ή "δε μου εγκρίνει κανένα κονδύλι το ελεγκτικό συνέδριο".
Στους εκβιασμούς, μια δημοτική αρχή μπορεί να απαντήσει μόνο με εκβιασμούς.
Μπορεί να κηρύξει το Δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να δημιουργήσει πρόβλημα στις κρατικές υπηρεσίες που εδρεύουν στα Χανιά και να κινητοποιήσει τους  δημότες μαζικά κατά της κυβέρνησης. Κι όλα αυτά για ξεκίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates