14/12/15

Ημέρα Ντροπής για κάθε Συριζαίο

Σήμερα χάσαμε τον έλεγχο του 80% του περιφερειακού τουρισμού, τον οποίο παρανόμως αποκτά μονοπωλιακά το γερμανικό δημόσιο και ο Κοπελούζος. Από τους πανηγυρισμούς επιβεβαιώνεται ότι εξαρχής ο Σταθάκης ήταν υπέρ του ξεπουλήματος ενώ ο Συριζα που ως αντιπολίτευση είχε "ένθερμα" αγωνιστεί "ενάντια στο ξεπούλημα" σήμερα από τη θέση της κυβέρνησης βλέπει τα "θετικά" ωφέλη. 
 Είναι ημέρα ντροπής, για κάθε βουλευτή, για κάθε μέλος και στέλεχος του Σύριζα και των ΑΝΕΛ στα Χανιά και όχι μόνο. 

Και δε χρειάζεται καμιάν ανάλυση, καμιάν εξήγηση. Μόνο η προκύρηξη του ΣΥΡΙΖΑ που κυκλοφορούσε το Νοέμβρη του 2014 φτάνει:

Τα Χανιά, σύσσωμο το νησί, όλοι οι πολίτες, έχουμε κάθε λόγο να μην πουλάμε.
  • Γιατί για ένα νησί τα λιμάνια και τα αεροδρόμια είναι πύλες εισόδου πολιτών και εμπορευμάτων. Και τα κλειδιά ανήκουν σε όλους, στο δημόσιο.
  • Γιατί το αεροδρόμιο Χανίων είναι κερδοφόρο. Βγάζει 10 εκ ευρώ ετησίως.
  • Γιατί με το υφιστάμενο πλαίσιο η επιβατική κίνηση αυξάνεται σημαντικά κάθε χρόνο και κάθε αλλαγή θέτει σε κίνδυνο τον πορεία αυτή.
  • Γιατί οι επιμέρους μορφές ιδιωτικοποίησης που έχουν γίνει ως τώρα (στάθμευση, κυλικεία κ.τ.λ.) είχαν ως συνέπεια την αύξηση των τιμών στις υπηρεσίες.
  • Γιατί έχει δρομολογηθεί η επέκταση και βελτίωση των υποδομών στο ύψος των 110 εκ ευρώ. Και ο νέος «επενδυτής» θα το λάβει ως …πεσκέσι.
  • Γιατί υπάρχουν θέματα εθνικής ασφάλειας με τα οποία δεν παίζουμε.
  • Γιατί ο δημόσιος πλούτος, η γη και οι υποδομές ανήκουν αδιαπραγμάτευτα σε όλο τον λαό.
…ΚΑΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ
Ήδη στα Χανιά φορείς και συλλογικότητες έχουν δεσμευτεί να αγωνιστούν για να προασπίσουν τον δημόσιο χαρακτήρα του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης». Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων θα συμπορευτεί στον αγώνα αυτό συμμετέχοντας με κάθε τρόπο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη αντιστέκεται σθεναρά μέσα κι έξω από τη βουλή στην πώληση. Θεωρεί όμως απαραίτητη, πέρα από την νομική και θεσμική παρέμβαση, την ενεργοποίηση των πολιτών. Καλεί κάθε πολίτη που αγαπά τον τόπο να συμμετέχει σε δράσεις υπεράσπισης του δημόσιου πλούτου. Το κίνημα για την υπεράσπιση του αεροδρομίου Χανίων να γίνει κρίκος στην αλυσίδα που ενώνει τις Σκουριές, την Κερατέα, κάθε τόπο που υπερασπίζεται την αξιοπρέπειά του. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι έχοντας την λαϊκή εντολή θα επιδιώξει την ανάκληση κάθε καταστροφικής επιλογής.

ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΝΙΩΝ

Και η σχετική ανακοίνωση, εκφράζοντας την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

 ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εκ των βασικών στόχων της συναλλαγής είναι η αναβάθµιση των αεροδροµίων, τα οποία χρήζουν σηµαντικών επενδύσεων. Σύμφωαν με την ανακοίνωση, η αναβάθµιση θα επιφέρει σηµαντικά οφέλη για τον Ελληνικό τουρισµό και την περιφερειακή ανάπτυξη των νησιών και των λοιπών προορισµών που καλύπτουν τα περιφερειακά αεροδρόµια. Εντός των υποχρεώσεων της Κοινοπραξίας είναι να αναβαθµίσει τα αεροδρόµια εντός των πρώτων 4 ετών ώστε να συµµορφώνονται µε τα αντικειµενικά προσδιορισµένα κριτήρια Επιπέδου C, όπως αυτά καθορίζονται από την ΙΑΤΑ και στη συνέχεια να τα συντηρεί και να διατηρεί αυτά τα επίπεδα εξυπηρέτησης για όλη τη διάρκεια της παραχώρησης.
Ο Επενδυτής εκτιµά ότι το ύψος των επενδύσεων θα διαµορφωθεί σε €330 εκατ. τα 4 πρώτα έτη της παραχώρησης, ενώ το ποσό των επενδύσεων για το σύνολο των 40 ετών της περιόδου παραχώρησης εκτιµάται σε €1,4 δισ. Σε ό,τι αφορά στα Αεροναυτικά Τέλη, τα ισχύοντα σήµερα στα Περιφερειακά Αεροδρόµια ανέρχονται σε 12,7 ευρώ ανά αναχωρούντα επιβάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates